Zen

Zen is voor mij het oefenen en ervaren van verbinding in dit moment. Zenmeditatie is daarbij een belangrijke oefening. Als filosoof laat ik me bovendien inspireren door 2500 jaar Westers en Oosters gedachtegoed. Naast de meditatie en filosofie zijn er vele praktische aspecten die bij zentraining komen kijken. 

Zenbijeenkomsten, workshops & lezingen

Wil je voor een specifieke of bijzondere gelegenheid een zenvolle ervaring verzorgen? Met mijn ruime ervaring en voortdurende nieuwsgierigheid help ik je graag! Ik beoefende 8 jaar zen als leerling van Rients Ritskes binnen Zen.nl, waarvan ik 5 jaar werkte als zeninstructeur, coach en junior-opleider. Ik nam deel aan twee langere retraiteperioden in een Zuid-Koreaans zenklooster en sinds 2017 zet ik mijn zentraining als leerling van Dick Butsugen Verstegen Sensei voort. Dick wijdde mij in 2021 tot zenmonnik en sindsdien doe ik ook de coördinatie van Zen Centrum Nijmegen.

Behalve in Zen Centrum Nijmegen begeleid ik activiteiten in andere centra en kloosters zoals het Dominicanenklooster Huissen.
Klik hier voor mijn agenda. Voor de meest actuele data van mijn zenactiviteiten binnen Zen Centrum Nijmegen bekijk je deze agenda op de website van ons zencentrum.

Ook denk ik graag met je mee hoe we met een zen workshop of lezing extra kwaliteit en aandacht aan je programma kunnen toevoegen. Een zenbijdrag kan ik o.a. leveren aan:

congressen en lezingen
+ culturele evenementen
en andere bijzondere gelegenheden

Als zenleraar werk ik bovendien ook graag individueel met je samen om actuele levensvragen te onderzoeken. Neem nu contact op en we bekijken samen de mogelijkheden.